Over ons

Dit is Waalwijk

Verandering is een gegeven. Dat weten we in Waalwijk als de beste. In de afgelopen decennia hebben we heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Van een agrarisch, landelijk gebied zijn we uitgegroeid tot een middelgrote stad met een unieke logistieke positie, indrukwekkende bedrijvigheid, met RKC een trotse eredivisieclub en een uniek museum-lab voor schoenen en leer in het centrum. Daar mogen we trots op zijn.

Waalwijk: ondernemende pionierstad

Er zijn voorbeelden in overvloed. Kijk naar de escaperooms, waarmee we jongeren helpen om buiten schulden te blijven. Of de pilot met e-steps, die moderne mobiliteit in onze stad een boost geeft. Kijk naar de ontwikkeling van goede shortstay-huisvesting voor arbeidsmigranten. De ontwikkeling van de Smart Port. De Sterkste Schakel waarmee we generatiearmoede doorbreken.

En de komende jaren en decennia?

Welke ontwikkelingen maken we mee? Het mooie is: dat kunnen we voor een groot deel zélf bepalen. Het zit in ons DNA om de handen uit de mouwen te steken, nieuwe uitdagingen aan te pakken en baanbrekende ideeën uit te proberen. Om te ondernemen. Om te pionieren. Om onze eigen toekomst in te vullen. We kunnen dat. Samen met jou! Druk jouw stempel op de toekomst van de gemeente Waalwijk.

Benieuwd naar alle vacatures?

Bekijk alle vacatures op Werken voor Midden-Brabant of bekijk of je ons op dit moment een open sollicitatie kunt sturen.